Gripo gör användarna mer självständiga

Gripo Stödstång — En arbetsterapeuts erfarenhet
”Gripo är ett bra hjälpmedel för självständiga förflyttningar.”

Felix – en glad kille

Felix – en glad kille

Felix är en gladlynt kille som går i mellanstadiet. Han har Downs syndrom. Varje dag i skolan tränar han på att kommunicera och att klara dagliga aktiviteter. Läs historien om glada killen Felix.

Det här är Maise

Det här är Maise

Maise Broström är 10 år. Hon är född med en sällsynt form av muskelsjukdom. I skolan använder Maise sin elrullstol och hon har alltid en assistent med sig. Läs historien om Maise.

Säg hej till Björn

Säg hej till Björn

Björn är en sprallig och snäll kille på nio år. Som de flesta pojkar i den åldern är han aktiv och nyfiken. Han har diagnosen ADHD. Björn går i en klass med 22 elever. Läs historien om Björn.

Malins insikter om hjälpmedel

Malins insikter om hjälpmedel

Den som inte har funktionsnedsättning har olika hjälpmedel beroende på situation: sitta, utforska, kommunicera, vila. Personer med funktionsnedsättning förväntas ofta lösa alla dessa behov med ett enda hjälpmedel.

Krävs professionell planering

Krävs professionell planering

Det Malin Larsson inte visste när hon blev mamma för första gången var att hon inom några månader skulle få en helt ny livsuppgift av enorma mått. Idag kallar hon det ”normaliserat extremt ansvar”.

Familjens inspiratör och lärare – Tuva

Familjens inspiratör och lärare – Tuva

Tuva är en varm, go och glad tioåring som förgyller livet för sin familj och sin omgivning. Samtidigt gör hennes flerfunktionsnedsättning att föräldrarna får ett ansvar som går långt, långt utöver det som de har för sina andra två barn.

Det här är Eveline

Det här är Eveline

Eveline är en social och glad tjej. Hennes huvudfokus i skolarbetet är delaktighet genom att träna på kommunikation, interaktion och fysiska aktiviteter.

Möt Mikkel

Möt Mikkel

Mikkel är en fartfylld kille som går i tredje klass. Att sitta hela lektioner är en av de utmaningar han har i vardagen.

Matheo vill mycket

Matheo vill mycket

Möt treårige Matheo, en viljestark och charmig kille. Hans mamma berättar om hans starka vilja och hur han utvecklats mycket mer än vad läkarna trodde var möjligt.

”Jag kan själv” Lyckan att få lyckas

”Jag kan själv” Lyckan att få lyckas

Att klara sig mer och mer självständigt ger en riktig boost för självförtroendet för alla barn. Det gäller i alla situationer men kanske allra mest på toaletten. Att klara
toalettbesök är ett stort steg för både barn och föräldrar.

Hittar lösningar på problemen

Hittar lösningar på problemen

När musklerna långsamt förtvinar är det ingen idé att försöka träna upp dem, har Teddy fått lära sig. I stället gäller det att ha fokus på lösningar och välja vad man ska lägga sin kraft på.