Svancare story: Köksanpassning med Ropox

Efter hjärnhinneinflammation gjorde Anette sitt kök tillgängligt med Ropox lyftsystem. Resultatet: ökad självständighet, glädje och en ny nivå av bekvämlighet i vardagen.

Det här är Maise

Det här är Maise

Maise Broström är 10 år. Hon är född med en sällsynt form av muskelsjukdom. I skolan använder Maise sin elrullstol och hon har alltid en assistent med sig. Läs historien om Maise.

Malins insikter om hjälpmedel

Malins insikter om hjälpmedel

Den som inte har funktionsnedsättning har olika hjälpmedel beroende på situation: sitta, utforska, kommunicera, vila. Personer med funktionsnedsättning förväntas ofta lösa alla dessa behov med ett enda hjälpmedel.

Krävs professionell planering

Krävs professionell planering

Det Malin Larsson inte visste när hon blev mamma för första gången var att hon inom några månader skulle få en helt ny livsuppgift av enorma mått. Idag kallar hon det ”normaliserat extremt ansvar”.

”Jag kan själv” Lyckan att få lyckas

”Jag kan själv” Lyckan att få lyckas

Att klara sig mer och mer självständigt ger en riktig boost för självförtroendet för alla barn. Det gäller i alla situationer men kanske allra mest på toaletten. Att klara
toalettbesök är ett stort steg för både barn och föräldrar.

Hittar lösningar på problemen

Hittar lösningar på problemen

När musklerna långsamt förtvinar är det ingen idé att försöka träna upp dem, har Teddy fått lära sig. I stället gäller det att ha fokus på lösningar och välja vad man ska lägga sin kraft på.

Stark som en oxe

Stark som en oxe

Dagen före julafton 2012 fick Nina diagnosen MS. Efter en lång sjukdomshistoria med dels cancer och höftledsoperationer kändes det ändå skönt att äntligen få veta. Först trodde Nina att allt var över.

Vill njuta av livet – trots allt

Vill njuta av livet – trots allt

Timo har sedan fyra år den kroniska sjukdomen myelom, en cancersjukdom som uppstår i benmärgen. Han bestämde sig tidigt för att leva livet fullt ut, inklusive att jobba heltid, och att inte vara ett offer.