Ett kök skräddarsytt för Anette

Efter hjärnhinneinflammation gjorde Anette sitt kök tillgängligt med Ropox lyftsystem. Resultatet: ökad självständighet, glädje och en ny nivå av bekvämlighet i vardagen.

När Anette var i slutet av 30-årsåldern fick hon hjärnhinneinflammation och det förändrade hennes tillvaro. Lyckligtvis överlevde hon, men sjukdomen lämnade henne delvis förlamad, varför hon nu sitter i rullstol. Anette hade problem med tillgängligheten i hennes kök, vilket gjorde att hon inte kunde få en bra arbetsställning vid matlagning, och det var svårt för henne att använda bland annat spisen och diskho. Anette önskade att få kunna utnyttja köket fullt ut och att hon fick ta del av vanliga köksaktiviteter.

Kommunen valde tillsammans med Anette ett Ropox lyftsystem till köket. Det installerades en elektriskt höj- och sänkbar bänkskiva. Med hjälp av den elektriska funktionen kan resterande familjemedlemmar lätt ändra höjden till standardnivå. Köket utformades så att Anette kan skjuta kastruller från diskhon till spishällen och tvärtom utan att behöva förflytta dessa i knät.
I det nya köket har Anette också en mycket bättre arbetsställning eftersom det finns plats för hennes rullstol under bänkskivan. Det här tillåter henne att komma nära bänkskivan, även när hon använder diskhon.

Det nya köket har underlättat hennes vardag och ökat hennes delaktighet. Det har gjort matlagningen lättare och roligare, hon sitter nu bekvämt vid arbetsytorna, och hon har enkel tillgång till alla viktiga områden i köket. Så det är mycket mer än bara ett kök. Det har ökat hennes livskvalitet och gjorde henne mer självständig.

Ropox kökskoncept

Ropox kökslösningar ger: Flexibilitet ger ökad självständighet En bas för ett stort, flexibelt träningskök eller perfekt för installation i privata hem. Individuella lösningar som är anpassade efter användaren.

Klicka här för att ta del av fler Stories