För lite och för mycket stabilitet kommer att begränsa möjligheten till självständig förflyttning med rullstol, liksom att förflytta sig till och från rullstolen. Vi presenterar här två lösningar på att tillföra den extra stabilitet som behövs för ökad självständighet och säkerhet.

För förfrågningar och beställningar v v kontakta
info@svancare.se eller 0240-101 02

V-trak

V-trak rullstolsryggar är en del av Svan Cares sortiment sedan 2019. De erbjuder komfort och dynamisk stabilitet för både barn och vuxna i såväl aktivrullstolar, komfortrullstolar och elrullstolar.

Genom smarta mekaniska lösningar kan V-trak rullstolsrygg formas till ett anatomiskt stöd som kan vara symmetriskt eller asymmetriskt, lågt eller högt utifrån individens behov. Det är inte brukaren som ska formas av hjälpmedlet. Ett bra hjälpmedel kan anpassas för att passa den som använder det.

Svan Cares experter på sittergonomi hjälper dig med råd och utprovning. Gå till V-Trak

Sittergonomi

Sittergonomi. En bra sittställning lyfter hela livet. Läs mer om att förskriva hjälpmedel för sittande i böckerna Handbok till bra sittande och Hands on författade av Lotte Wemmenborn.

Du får dem som pdf-fil genom att skicka ett mejl till lotte.wemmenborn@svancare.se

Läs mer om Sitt-ergonomi

Gripo Alu

Fixa påklädning, toalettbesök mm med Gripo Alu – stödstången som ger stabilitet i förflyttningen.

Gripo är stödstången för både barn och vuxna. En kraftfull och flexibel stödstång som ger stor trygghet vid förflyttning från sittande och liggande ställning till stående ställning. Gripo passar i alla hem och utrymmen och är mycket lätt att montera tack vare att stödstången med några enkla handtag spänns fast mellan golv och tak, utan behov av vare sig skruvar, spikar eller verktyg.

Gripo-stången förebygger fallskador! Gå till Gripo

För förfrågningar och beställningar v v kontakta
info@svancare.se eller 0240-101 02