Utvalda produkter från Gaius

För installation i befintliga badrum.

Utvalda Gaius-produkter för installation i befintliga badrum.

Här följer ett utdrag ur det rikliga sortiment av produkter som finns i Gaius. Dessa varor är lämpliga att välja för installation i befintliga badrum, när man vill anpassa för tillgänglighet. Vi lagerhåller detta mindre sortiment. Övrigt sortiment av Gaius har längre leveranstid.

Av samtliga produkter i detta sortiment, är lackade-, målade- och elastomerytor antimicrobiella, d.v.s. tar död på 99,9 % av alla bakterier och är effektiv mot svampar, mögelsporer och många virus.

Ladda ned vår broschyr med utvalda produkter från Gaius för installation i befintliga badrum.

Armstöd

Vi har här valt ut 3 st modeller som alla passar i längd till golvstående wc-porslin.

Gaius Stay WC-armstöd

Gaius Stay WC-armstöd är ett klassiskt pålitligt armstöd som har en ergonomisk design och en hållbar och kraftig konstruktion. Stommen av stål är pulverlackad med epoxifärg och försedd med en greppyta av elastomer. WC-armstödets väggmonterade delar är av aluminium.

Armstödet kan fällas upp och stannar kvar i uppfällt läge. Maxbelastning 150 kg. Skruvkit, art.nr G20064-Z, behöver beställas separat.

Gaius Regal Light WC-armstöd

Gaius Regal Light WC-armstöd är både ergonomiskt utformat och funktionellt. Det har en smart avlastningsmekanism som gör armstödet både lätt att fälla upp samtidigt som armstödet stannar kvar i uppfälld position utan separat låsmekanism.

Gaius Regal armstöd är godkänd för vertikal belastning upp till 250 kg per armstöd och även en horisontell belastning på 150 kg. Praktiskt vid sittande förflyttning från tex rullstol till toalett, vid fall mot WC-armstöden eller i de fall WC-armstödet används vid uppresning från sidan, tex. en intilliggande duschplats. Materialet är lackerat rostfritt stål och greppytor är i elastomer. Skruvkit, art.nr G 6209S, behöver beställas separat.

Gaius Stay WC-armstöd med stödben

Den här varianten har ett stödben, det lämpar sig bra vid renovering eller efterinstallation där väggens konstruktion inte är tillräckligt stark eller det är svårt att förstärka väggen. Grepphöjd 800 mm från golv. Längd 800mm med stödben, Grå

ART. NR. G10102GAM

Gaius Stay WC-armstöd, väggmonterat med höjdjustering

Höjdjustering med skruvar, 0-200mm. Längd 820 mm höjdjusterbart, Grå.

ART. NR. G10113GAM

 

Skruvkit

Skruvkit Stay WC-armstöd

6 st syrabeständiga montageskruvar, vägg- pluggar och täckhattar
ART. NR. G20064-Z

Gaius Stay toalettpappershållare

Tilläggsutrustning för Regal WC-armstöd
ART. NR. G1756N

Gaius bröststöd*

Grå Art. nr. G20120
För ett självständigt, säkert och tryggt toalettbesök kan Gaius Bröststöd användas tillsammans med Gaius WC-armstöd.
*Passar både Stay och Regal

Gaius Regal Light WC-armstöd, väggmonterat

Gaius Regal Light WC-armstöd är både ergonomiskt utformat och funktionellt. Det har en smart avlastningsmekanism som gör armstödet både lätt att fälla upp samtidigt som armstödet stannar kvar i uppfälld position utan separat låsmekanism. Längd 780mm, Grå

ART. NR. G330005GAM

Skruvkit Regal WC-armstöd

4 syrabeständiga försänkta montageskruvar
och väggpluggar. ART. NR. G6209S

Gaius Regal toalettpappershållare

Tilläggsutrustning för Regal WC-armstöd
ART. NR. G1721

Stödhandtag

Stödhandtag Gaius Modular, rakt

Den ovala profilen på Gaius Modular stödhandtag ger ett stadigt och naturligt grepp. Väggfästen i vit polykarbonat, stödhandtagets lackerade profilrör är i aluminium, levereras inklusive skruvar. Skruvinfästningarna är dolda bakom ett gummiskydd.

Stödhandtagets belastningsförmåga är 150 kg. Rörets profil är oval, 33 x 30 mm i diameter.

Lacken innehåller även Gaius unika antimikrobiska ytskikt som har bevisad effekt mot både bakterier, mögel , svamp och många virus.

450 mm, grå ART. NR. G16211G
550 mm, grå ART. NR. G16222G
700 mm, grå ART. NR. G16255G
1000 mm, grå ART. NR. G16277G

Tvättställ

Dessa båda tvättställ från Gaius har vi valt ut med tanken att kunna eftermontera i badrum. De är försedda med handtag för stöd och trygghet vid uppresning och förflyttning. Båda kan även förses med höjdjustering, manuell eller med el.

Gaius Senior Tvättställ

Gaius Senior tvättställ passar bra för hemmabruk. Tvättställets fasta stödhandtag ger stöd vid tvättstället och när man reser sig upp från toalettstolen. De håller för en tyngd på ca 240 kg. Stödhandtaget har en kontrastfärg i grått som gör det enklare att se tvättställets kant. Tvättstället är tillverkat av gjutmarmor som är ett hygieniskt, lättskött och hållbart material. Stödhandtaget är målat och tillverkat i aluminium.

Rekommenderad installationshöjd ca 800 mm vid fast höjd och ca 700-900 mm med höjdjustering. TVÄTTSTÄLL Gaius Senior Tvättställ

GAIUS Senior tvättställ 600
Vit, grått stödhandtag. Mått: B 600 mm x D 443 mm (513 mm till stödhandtagets ytterkant). Levereras med bakförskjutet vattenlås och konsoler för montering av tvättstället i fast höjd. OBS! Skruvkit art. nr G6218-Z behöver beställas separat.

ART. NR. G6401GAM

Skruvkit

Skruvkit för Gaius Senior tvättställ innehåller 8 st skruvar. 1 pack per tvättställ.
ART. NR. G6218-Z

Gaius Royal Tvättställ

Gaius Royal tvättställ har unika funktioner kombinerat med generös storlek. Designen tar särskilda hänsyn för optimal tillgänglighet samtidigt som det erbjuder samma generösa utrymme för hygiengöromål som ett standardtvättställ. Tvättstället är tillverkat av gjutmarmor som är ett hygieniskt, lättskött och hållbart material.

Gayus Royal Tvättställ erbjuder gott om benutrymme för sittande användning genom sitt djup på 60 cm. Den insvängda framkanten gör det enkelt för användaren att komma nära. Avståndet från tvättställets framkant till vattenstrålen och blandarreglaget understiger 300 mm, vilket bidrar till god tillgänglighet.

De ingjutna stödhandtagen förenklar uppresning eller förflyttning i tvättställets närhet. Lutningen på tvättställets kanter gör att vattenstänk rinner ner i handfatet.

GAIUS Royal Tvättställ
Vit. Mått: B 600 mm x D 600 mm x H 180 mm. För fast montering. Skruvar och vattenlås ingår.

ART. NR. G622712WAM

Bostadsanpassningsbidrag

Läs mer om att söka bostadsanpassningsbidrag här