Produkterna vänder sig både till äldre och till personer med särskilda behov. Vid nybyggnation av äldreboenden, trygghetsboende, LSS-boende, sjukhus, förskolor och skolor kan vi nu offerera produkter från både Gaius och Ropox sortiment.

Ropox bildades 1962 i Danmark och utvecklar, designar och producerar behovsanpassade kök, badrumsinredningar, hjälpmedel och har även viss OEM produktion.

Ropox är en bland världens ledande specialister inom produktion av hjälpmedel och möbler för människor med funktionsnedsättningar, samt utrustning för rehabilitering via sjukgymnastik. Produkterna är erkända och uppskattade över hela världen för den höga kvaliteten, flexibiliteten och användarvänligheten.

Från idé till färdigt resultat har Ropox en löpande dialog med användarna- och deras assistenter, eftersom det är de som vet mest om behoven.

Ropox badrum
Bild: Badrum med Swingline, det rörliga tvättstället
Ropox badrum

Produktutvecklingen och tillverkningen sker i egen fabrik i Danmark, där tekniker i nära samarbete med externa terapeuter och industridesigner gör sitt yttersta för att leverera morgondagens starkaste design av hjälpmedel och inredning till människor med nedsatt funktionsförmåga.

För mer information om Ropox: www.ropox.se

Ropox kökskoncept
Ropox kökskoncept
Bild: Enheter för höj- och sänkbara köksskåp och bänkar

Svan Care säljer sedan tidigare det fina behovsanpassade badrumssortimentet från Gaius. Genom utökningen av kök och badrum från Ropox har vi nu Sveriges bredaste sortiment på anpassade kök och badrum.

Vi vill vara förstahandsvalet när det kommer till anpassad inredning och anpassade hjälpmedel. Det är en vision som man måste göra sig förtjänt av, och därför lägger vi stor vikt vid att involvera slutanvändarna i vår utveckling av nya produkter.