Gaius Badrumskoncept

 Genomtänkta lösningar, utformade för att möta vardagliga behov

Badrumskoncept

Ett väl designat badrum uppmuntrar till självständigt fungerande, vilket i sin tur minskar behovet av assistans så länge som möjligt. Ett badrum som planerats på rätt sätt är en kompakt och utrymmessparande lösning, där produkterna är utplacerade på platser som är optimala med tanke på funktionen. Våra experter hjälper till när du planerar tillgängliga RWC- och badrumsutrymmen.

Svan Care har tillsammans med det finska bolaget Korpinen arbetat fram badrumskoncept för den svenska marknaden. Vi har under varumärket Gaius marknadens bredaste sortiment av produkter som innebär säkerhet och tillgänglighet för personer med speciella behov i badrumsmiljön.

Med inriktning på badrum för funktionsnedsatta finns inom Gaius sortimentet allt från dispenser för tvål och sprit, låsbara skåp, duschtoaletter/bidé toaletter och stödhandtag för montering på vägg till flera olika alternativ av höj och sänkbart tvättställ, WC-fixturer och toalettarmstöd. Med hjälp av tekniken kan arbetsbelastningen för vårdgivaren minskas och göra arbetsplatsen mer attraktiv samtidigt som brukarens värdighet och integritet upprätthålls.

Gaius – för personer med särskilda behov

Med Gaius badrumskonceptet och Svan Care’s långa erfarenhet av hjälpmedel i badrummet, är vi ständigt involverade i produktutveckling  med såväl användare som forskare, ledande designers, hälso-och sjukvårdspersonal och andra intressegrupper. Förutom hållbara tekniska lösningar och goda funktionella egenskaper spelar design en viktig roll i vår produktutveckling.

Original

Gaius Original är badrumslösningen som främjar rörelsefrihet i t ex vård- & omsorgsboenden, enheter för funktionsnedsatta, demensboenden och andra bostäder för specialbehov.

Elevate

Med Elevate, en höj och sänkbar toalett underlättas toalettbesöken på vårdboenden, äldreboenden eller sjukhus. I några fall så mycket att vårdare inte behöver vara närvarande alls, i andra fall underlättar det för vårdaren att hjälpa till med uppresningen och vara ett närvarande stöd istället för att slita ut sina ryggar.

 

 • En höj och sänkbar toalett framtagen för att öka din livskvalitet.
 • Elevate är höj och sänkbar upp till 35 cm, vilket gör det möjligt att få hjälp hela vägen upp till stående.
 • Svensktillverkad med design från Dalarna, anpassad efter dina behov.
 • Enkel att använda för brukare och vårdpersonal
 • Enkel att installera samt lätt inspekterbar och lättåtkomlig för service.
 • Förbättrar livskvalitén för dig som behöver extra hjälp på toaletten
 • Anpassningsbar
  • Tillval såsom armstöd, toalettrullehållare
  • Elmotor eller gasfjäder
  • Kompatibel med allt vägghängt porslin
 • Liten i storlek. Tar inte mer plats än en vanlig toalett

Gaius Bidé Elegant

Att vara självständig på toaletten vill de flesta, att få hjälp med intimhygienen är ibland nödvändigt.

Med Gaius Bidé Elegant duschtoalett med lufttork blir det lättare både för användare och vårdgivare. Gaius Bidé Elegant rengör skonsamt och effektivt efter toalettbesöket med en tempererad vattenstråle som rör sig fram och tillbaka.

Gaius Bidé Elegant är en toalettstol med integrerad bidé funktion den monteras lätt på Gaius Elevate. 

Gaius Sense Tvättställ

Gaius Sense Tvättställ finns i flera olika utföranden, Lika men ändå olika

 • Tvättställen är tillverkade i ett hållbart kompositmaterial.
 • Tvättställen är fogfritt och därför hygieniskt och enkelt att rengöra.
 • Kontrastfärg till ingjutna stödhand finns som tillval.
 • Höj och sänkfunktion finns som tillbehör

Gaius Sense Tvättställ

Formen på Gaius Sense Tvättställ härstammar från Korpinens klassiska Gaius Original Tvättställ. Det togs fram som ett konceptbadrum där ett högskåp placeras intill tvättstället med toaletten på intilliggande vägg. Här uppmuntras användaren att självständigt röra sig fritt och med hjälp av stöd från tvättstället och WC-armstöden.

 

Gaius Sense Royal

Tvättställ har unika funktioner kombinerat med generös storlek. Designen tar särskilda hänsyn för optimal tillgänglighet och erbjuder generöst utrymme för hygiengöromål både för sittande och stående användning. Som sittande i rullstol når du utan problem både vattenstrålen och blandaren samtidigt som det finns tillräckligt utrymme för benen, fötter och fortstöd under tvättstället.

Gaius Sense Hörn Tvättställ

Det rymliga tvättstället underlättar även för vårdare att vara behjälpliga från sidan samtidigt som tvättstället placering i hörn ger nya möjligheter att projektera och bygga tillgängliga badrum inom både sjukhus och vårdboenden. 

 

Gaius Stödhandtag och Duschstänger

Gaius Stödhandtag finns i två olika utföranden, båda har Gaius signifikanta ovala form för ett stadigt och säkert grepp.

Gaius Modular

 • Gaius Modular stödhandtag finns i många olika längder och kan även byggas ihop efter specifika behov i projektet.
 • Förutom vit även i kontrasterande färger som grå och röd
 • Dold skruvinfästning

Gaius Solo

 • Gaius Solo finns i flera olika varianter av stödhandtag för vägg, vinklade stödhandtag och duschstänger.
 • Förutom vit även i kontrasterande färger som grå och röd
 • Skarvlös för att möta extra höga hygienkrav som tex på sjukhus